Goed gevulde vissoep

ingrediënten | |
---|---|
200 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse | 1 tl gedroogde chilipeper |
250 ml mosselvocht van Prins & Dingemanse | Olijfolie |
1/2 rode ui, gesnipperd | 1/2 glas witte wijn |
1 stengel bleekselderij, in blokjes | 1 blikje tomatenblokjes |
1/2 venkel, in blokjes | 250 gr kabeljauwfilet, in grote stukken gesneden |
2 wortels, in blokjes | 8 grote garnalen, rauw en ongepeld |
2 tenen knoflook, fijngehakt | Bosje platte peterselie, fijngehakt |
3 aardappels, geschild en in blokjes | Sap van 1 citroen |
Ultiem comfortfood, dat is deze goed gevulde vissoep. Welke vis en schaal- of schelpdieren je toevoegt, is helemaal aan jou. Kies wat je lekker vindt. De basis voor deze soep is geen bouillon maar mosselvocht. Dat geeft de soep net wat meer body en een nog intensere smaak.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan. Doe de rode ui, bleekselderij, venkel, wortel, knoflook en aardappel in de pan. Bak zo’n 10 minuten op een laag vuur, zonder te verkleuren. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes, mosselvocht en 250 ml water toe. Breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Als de soep teveel inkookt, voeg dan wat water toe. Doe de kabeljauw en garnalen in de pan en laat nog eens 10 minuten koken of tot beide gaar zijn. Schep dan de gekookte mosselen in de pan. Breng op smaak met peper, zout en citroen sap. Doe de soep in kommen. Besprenkel met olijfolie en garneer met fijngehakte peterselie.
Tip! Serveer de vissoep met geroosterd brood. Besprenkel het brood, na het roosteren royaal met olijfolie.
Aantal personen: 4
-
Vers gekookt mosselvlees
-
Mosseljus