Wrattige venusschelpen, ook wel venusschelpen genoemd, worden veel gebruikt in visstoofschotels, bouillabaisse en andere zeevruchtengerechten. Ze hebben een delicate smaak en een vlezige textuur.
Kook de mosselen volgens algemeen recept. Verwijder de mosselen uit hun schelpen. Leg 25 halve schelpen op elk van de vier borden en leg een mossel in elke schelphelft. Vermeng de mayonaise met het afgekoelde kookvocht en meng er de gehakte kruiden door. Breng de saus op smaak met de tabasco. Verdeel de kruidensaus gelijkmatig over de mosselen.
Je hoeft echt niet altijd naar Normandië om te leven als een God in Frankrijk. Zoals ze de mosselen daar bereiden, dat kun je ook heel eenvoudig in je eigen keuken. En dat is met appel en calvados. Een enorme aanrader om dit zelf eens uit te proberen.
Gekookte mosselen met zeekraal. Heb je dat al eens uitgeprobeerd? Het zachte, romige en tikkeltje zoete van de mosselen, combineert super met het zilte van de zeekraal. Maak af met wat grof gemalen zwarte peper en je hebt alle mooie smaken bij elkaar in één pannetje.
Ben je dol op oesters en fan van een goede Bloody Mary? Combineer die twee en je bent helemaal gelukkig. Fris, zilt, spicy en een vleugje zoet door de dille, je proeft het allemaal zodra je deze Bloody Mary oesters eet. Een hele fijne om indruk mee te maken tijdens een borrel met vrienden.
De Zeeuwse platte oester is een ware delicatesse en wordt eigenlijk altijd rauw gegeten. Toch misstaat een mooie vinaigrette bij de platte oesters niet. Serveer de Zeeuwse platte oesters eens met een klassieke vinaigrette en een vinaigrette met een Mexicaans tintje.