Mosselen met Mediterraanse Saus
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Eerst moeten de oesters geopend worden. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie.
Klassieke vinaigrette:
Meng 1 sjalot en de rode wijnazijn in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper.
Mexicaanse vinaigrette:
Meng 1 sjalot met de jalapeño pepers, limoensap en olijfolie in een schaaltje. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep op elke oester wat vinaigrette of serveer de dressings in een schaaltje ernaast, zodat iedereen zelf vinaigrette kan toevoegen.
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in currysaus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
De platte oester is een chique oester die met veel zorg en aandacht in Zeeland wordt gekweekt. Een delicatesse voor kenners. Vraag een échte Zeeuw maar eens wat zijn lievelingsoester is.
Deze oester staat bekend om zijn zilte en romige smaak. Met zorg gekweekt in helder water, biedt hij sappig en mals vlees. De Grevelingen oester is een smaakvolle parel uit de zee die het ontdekken waard is.
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los.
Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.