Thaise groene curry met mosselen 1
Thaise groene curry met mosselen

Makkelijk

4 personen

15 minuten

ingrediënten

 • 1 kilogram Prins & Dingemanse mosselen
 • 100 gram sugar snaps
 • Zonnebloemolie
 • 4 takjes koriander, de blaadjes grof gehakt
 • 400 milliliter kokosmelk
 • 2 eetlepels pinda’s, fijngehakt
 • 2 eetlepels groene currypasta, of iets meer, als je van pittig houdt
 • 3 centimeter gember, geschild en fijngehakt
 • 1 limoen
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

Je waant je even op een van de mooie witte zandstranden van Thailand met deze groene curry. Romige kokosmelk, pittige groene currypasta, frisse gember, limoen en licht zilte mosselen. Eet er geurige jasmijnrijst bij om helemaal in Thaise sferen te blijven.

Verhit zonnebloemolie in de wok. Bak hierin de groene currypasta kort aan. Voeg de knoflook en gember toe. Bak zo’n 5 minuten tot het gaat geuren. Schenk de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Doe de mosselen erbij in de pan. Leg het deksel op de wok en breng alles aan de kook. Schud de pan een paar keer om. Na 5 à 6 minuten, of wanneer alle schelpen openstaan, zijn de mosselen gaar. Voeg tijdens de laatste 2 minuten de sugar snaps toe. Schep de groene curry met mosselen in diepe kommen. Garneer met koriander, pinda’s en serveer met partjes limoen.

Tip!

Deze Thaise groene curry met mosselen smaakt super lekker met geurige jasmijnrijst.

Product bij dit recept

Verse mosselen

Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Kan je verse mosselen invriezen?

Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN

In welk seizoen kan je mosselen eten?

Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:

VERSE MOSSELENHoe open ik een oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe open ik een platte oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

PD mussels uncooked
Meer recepten?

In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.