Tagliatelle mosselen citrussaus
Tagliatelle met mosselen en citrussaus

Gemiddeld

4 personen

20 minuten

ingrediënten

 • 500 gram Prins & Dingemanse vers gekookt mosselvlees
 • 1 tl suiker
 • 400 gram tagliatelle
 • 1 scheutje witte wijn
 • 1 sinaasappel
 • 1 tl visbouillonpoeder
 • 1 citroen
 • 0,25 liter koksroom
 • 1 prei, fijngesneden
 • Grof gemalen peper
 • 25 gram boter
 • Bieslook, fijngehakt
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

  Kook 400 gram tagliatelle. Was een sinaasappel en een citroen, rasp de schil en pers de vruchten uit. Bak een fijngesneden prei en de geraspte citrusschil drie minuten in 25 gram boter. Voeg grof gemalen peper, een theelepel suiker, het citrussap, een scheutje witte wijn en een lepeltje visbouillonpoeder toe en laat tot de helft inkoken. Voeg 0,25 liter koksroom toe en laat inkoken tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 500 gram Prins & Dingemanse voorgekookte mosselen toe. Warm ze heel even mee. Voeg de tagliatelle en een paar eetlepels fijngehakte bieslook toe. Schep op royale diepe borden. Serveer er een frisse salade bij.

  Kruidentip

  gebruik als extra smaakmaker kerrie of saffraan. Dat gaat uitstekend bij deze saus.

  Product bij dit recept

  Verse mosselen

  Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!

  PD FAQ juniorkok
  Weetjes van Prins
  Hoe kook ik mijn mosselen?

  Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

  Mosselen op traditionele wijze 

  Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

  Kan je verse mosselen invriezen?

  Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

  Bekijk hier onze Verse Mosselen:


  VERSE MOSSELEN

  In welk seizoen kan je mosselen eten?

  Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

  Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

  Bekijk hier onze Verse Mosselen:

  VERSE MOSSELEN  Hoe open ik een oester?

  Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

  Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

  BASISRECEPT OESTERS

  Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

  Hoe open ik een platte oester?

  Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

  Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

  Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

  BASISRECEPT OESTERS

  Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

  Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

  Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

  PD mussels uncooked
  Meer recepten?

  In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.