Mosselen met Mediterraanse Saus
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Kook 400 gram tagliatelle. Was een sinaasappel en een citroen, rasp de schil en pers de vruchten uit. Bak een fijngesneden prei en de geraspte citrusschil drie minuten in 25 gram boter. Voeg grof gemalen peper, een theelepel suiker, het citrussap, een scheutje witte wijn en een lepeltje visbouillonpoeder toe en laat tot de helft inkoken. Voeg 0,25 liter koksroom toe en laat inkoken tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 500 gram Prins & Dingemanse voorgekookte mosselen toe. Warm ze heel even mee. Voeg de tagliatelle en een paar eetlepels fijngehakte bieslook toe. Schep op royale diepe borden. Serveer er een frisse salade bij.
Kruidentip
gebruik als extra smaakmaker kerrie of saffraan. Dat gaat uitstekend bij deze saus.
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in currysaus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los.
Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.