Mosselen met Mediterraanse Saus
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en haal hem uit de schelp. Houd het oestervlees apart en vang het vocht op. Zeef dat daarna om schelpresten te verwijderen. Bewaar de schelpen. Breng de champagne met de dragonblaadjes aan de kook in een steelpan. Laat circa 5 minuten op laag vuur trekken. Zeef het vocht. Breng een pan water aan de kook en zet er een hittebestendige kom op. Doe het mengsel van wijn en dragon, 3 kleine eetlepels oestervocht en de eidooiers in de kom. Klop de geklaarde boter er geleidelijk met een garde doorheen. Nu krijg je een lobbige sabayon. Breng deze op smaak met citroensap, zout en peper. Doe het oestervlees in een steelpan met het overgebleven oestervocht en verwarm 1 tot 2 minuten. Zeker niet te lang. Leg de oesterschelpen met de diepe kant op een bakplaat. Doe de oesters hier terug in en schep er wat sabayon overheen. Oesters die omvallen of waar de sabayon uitloopt, ondersteun je met een platte oesterschelp. Zet onder de grill en gratineer ze 3 tot 5 minuten of tot de oesters goudbruin zijn. Serveer met een glas champagne.
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in currysaus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Deze oester staat bekend om zijn zilte en romige smaak. Met zorg gekweekt in helder water, biedt hij sappig en mals vlees. De Grevelingen oester is een smaakvolle parel uit de zee die het ontdekken waard is.
Een juweel uit de Zeeuwse wateren. Met zijn karakteristieke diepe schelp en verfijnde smaak is de Zeeuwse Creuse oester een ware traktatie voor fijnproevers.
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los.
Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.