Prins Dingemanse D2579
Oester 'Verte' met Black Tomato Gin

Gemiddeld

4 personen

20 minuten

ingrediënten

 • 10 Zeeuwse Creuse of Grevelingen oesters van Prins & Dingemanse
 • 45 ml olijfolie
 • 80 ml Black Tomato Gin
 • 50 ml limoensap
 • 1/2 bos munt
 • 1 el gembersiroop
 • 3 el rietsuiker
 • 1 el gehakte koriander
 • 150 ml oestersap
 • Limoenrasp
 • 1/2 komkommer
 • Zeekraal
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

De Oester ‘Verte’ is een heerlijke oester met een granité van munt en limoen en een bijpassende marinade met komkommer. Voor de granité pluk je de munt en maal je dit samen met de rietsuiker in een vijzel fijn. Meng dit vervolgens met de Black Tomato Gin en het oestersap. Zet het mengsel ongeveer twee uur in de vriezer. Zorg ervoor dat je om de dertig minuten het geheel omschept, zodat er een granité ontstaat.

Voor de marinade meng je de olijfolie, limoensap, gembersiroop, koriander en limoenrasp. Steek vervolgens de oesters open. Vind je dit lastig? Wij hebben een aantal geweldige tips! Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Schep daarna de marinade en de komkommerblokjes over de oester. Om het af te maken doe je er nog wat koriander, zeekraal en wat van de granité op. Met deze bereiding combineer je het zilte van de oester en het frisse van de limoen, munt en komkommer. Zo vindt iedereen oesters lekker!

Product bij dit recept

Grevelingen Creuse

Deze oester staat bekend om zijn zilte en romige smaak. Met zorg gekweekt in helder water, biedt hij sappig en mals vlees. De Grevelingen oester is een smaakvolle parel uit de zee die het ontdekken waard is.

Creuse

Een juweel uit de Zeeuwse wateren. Met zijn karakteristieke diepe schelp en verfijnde smaak is de Zeeuwse Creuse oester een ware traktatie voor fijnproevers. 

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Kan je verse mosselen invriezen?

Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN

In welk seizoen kan je mosselen eten?

Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:

VERSE MOSSELENHoe open ik een oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe open ik een platte oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

PD mussels uncooked
Meer recepten?

In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.