Mosselen met Mediterraanse Saus
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot glazig. Voeg de bloem toe en bak 5 minuten op laag vuur. Pas op dat de bloem niet aanbakt. Voeg beetje bij beetje het mosselvocht toe. Roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Schenk ook de melk erbij. Deze ragout is de basis voor de kroket. Als het te dik is, voeg je wat water of nog een scheutje melk toe. Meng de voorgekookte mosselen, platte peterselie en dragon erdoor. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout. Roer de gelatine door de ragout. Net zolang tot het helemaal is opgenomen. Schep de ragout nu in een platte bak en laat afkoelen. Dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Maak ondertussen de piccalilly mayonaise. Meng hiervoor de piccalilly en mayonaise. Zet in de koelkast tot je de mosselkroketten serveert. Vorm van de stevige ragout, met bebloemde handen, kroketjes. Haal deze eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en als laatste door de panko. Zorg dat de hele mosselkroket bedekt is met een laagje van alle drie. Leg apart op een schaal. Verhit de frituurpan, of olie in een pan, tot 180 graden en bak hierin de mosselkroketten, zo’n 5 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
Tip!
Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen en mosselkroketten invriezen na het paneren. Zo heb je deze lekker snack altijd in huis.
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in currysaus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los.
Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.