Mosselen met Mediterraanse Saus
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Snijd 6 lente-uitjes in ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Breng in een diepe pan 0,25 liter droge witte wijn, 0,5 liter (koks)room, wat grof gemalen peper en 12 saffraandraadjes aan de kook. Reduceer op matig vuur tot de helft van het vocht over is. Bak ondertussen in een scheutje olijfolie 30 gepelde gamba’s met staart, de knoflook en driekwart van de lente-ui (houd de groene ringetjes apart) een halve minuut. Voeg ze met de inhoud van een blikje Jus de Moules en 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen aan de saffraan-roombasis toe. Schep alles even door elkaar en laat de mosselen met een deksel op de pan in drie tot vijf minuten gaar worden. Snijd het groen van de lente-uitjes fijn. Schep de mosselen en gamba’s - met zo min mogelijk vocht - in het midden van extra grote diepe borden hoog op. Schuim de soep met de staafmixer een beetje op en schep in de borden. Bestrooi met het groen van de lente-ui.
Wijnsuggestie
Een uitgelezen metgezel is ongetwijfeld Picpoul de Pinet van Château de Pinet. Deze frisse witte wijn uit de Languedoc vormt een ideale combinatie met de zijdezachte mossel en de stevige gamba.
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in Mediterraanse saus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Geniet van een heerlijke maaltijd met de Verse Voorgestoomde Mosselen van Prins & Dingemanse in currysaus. Binnen 5 minuten op tafel, perfect met pasta. Snel klaar, genieten maar!
Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los.
Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.