Mini quiche met mosselen, prei en kerrie 2
Mini quiche met mosselen, prei en kerrie

Gemiddeld

4 personen

45 minuten

ingrediënten

  • 350 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse
  • 8 plakjes hartig taartdeeg
  • 25 gr roomboter + extra voor het invetten van de taartvormen
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tl kerrie
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper en zout
  • Optioneel, tuinkers voor de garnering
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

Met een hartige taart zit je altijd goed. Wat dacht je van deze mini quiche met mosselen, prei en kerrie? Lekker bij de brunch, lunch of in kleine punten bij de borrel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter in een wok en smoor de prei op een zacht vuurtje. Breng op smaak met kerrie, peper en zout. Vet 8 kleine taartvormen in met wat roomboter en bekleed met hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren samen met de crème fraîche tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de prei over de vormpjes. Bestrooi met Parmezaanse kaas en schep er vervolgens mosselen op. Schenk in elke vorm wat van het crème fraîche mengsel. Zet de mini quiches circa 30-35 minuten in de oven, tot de vulling gestold en de bovenkant licht goudbruin is.

Tip!

Garneer met wat tuinkers.

Product bij dit recept

Verse mosselen

Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Kan je verse mosselen invriezen?

Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN

In welk seizoen kan je mosselen eten?

Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:

VERSE MOSSELENHoe open ik een oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe open ik een platte oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

PD mussels uncooked
Meer recepten?

In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.