760 420 4 64 1 gerecht littlespoon indiase curry met mosselen
Indiase mosselen met romige currysaus

Makkelijk

4 personen

10 minuten

ingrediënten

 • 1 kilogram Prins & Dingemanse mosselen
 • 5 takjes koriander, fijngehakt
 • 2 uien, fijngehakt
 • Sap van 1/2 citroen
 • 1 rode chilipeper, fijngehakt
 • Zout
 • 4 centimeter gember, geschild en geraspt
 • Knoflook
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 theelepel suiker
 • 400 milliliter kokosmelk
 • Neutrale olie, zoals zonnebloem- of arachideolie
 • 2 theelepels kerrie
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

  Spoel de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte mosselen, of exemplaren die open staan en zich na een tikje met de achterkant van een lepel of tegen het aanrecht, niet sluiten, weg. Verhit een flinke scheut olie in een grote wok of gietijzeren pan. Fruit de uien 8 minuten, tot ze zacht zijn. Doe de kerrie bij de uien en bak nog 2 minuten mee. Voeg de rode chilipeper, gember en knoflook toe. Bak 1 minuut en doe daarna de tomatenpuree, suiker, zout, kokosmelk en citroensap in de pan. Breng aan de kook. Als de romige currysaus kookt, schep je de uitgelekte mosselen erbij. Leg het deksel op de pan en kook de mosselen een paar minuten, tot de schelpen zich openen. Roer door en bestrooi voor je de Indiase mosselen opdient met fijngehakte koriander.

  Tip!

  Eet er geurige pandanrijst bij of serveer met stukken naanbrood. Die helpen je uitstekend om de heerlijke romige kokoscurry op te deppen.

   

  Product bij dit recept

  Verse mosselen

  Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!

  PD FAQ juniorkok
  Weetjes van Prins
  Hoe kook ik mijn mosselen?

  Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

  Mosselen op traditionele wijze 

  Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

  Kan je verse mosselen invriezen?

  Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

  Bekijk hier onze Verse Mosselen:


  VERSE MOSSELEN

  In welk seizoen kan je mosselen eten?

  Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

  Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

  Bekijk hier onze Verse Mosselen:

  VERSE MOSSELEN  Hoe open ik een oester?

  Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

  Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

  BASISRECEPT OESTERS

  Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

  Hoe open ik een platte oester?

  Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

  Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

  Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

  BASISRECEPT OESTERS

  Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

  Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

  Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

  PD mussels uncooked
  Meer recepten?

  In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.