PD recept mosselpan schaduw 900x900
Gekookte mosselen met kruidensaus

Makkelijk

4 personen

15 minuten

ingrediënten

  • 2 kg gekookte Prins & Dingmanse mosselen
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 3 druppels tabasco
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 dl mayonaise
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 1 dl mosselkookvocht
  • 1 bakje mossel dipsaus
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

Kook de mosselen volgens algemeen recept. Verwijder de mosselen uit hun schelpen. Leg halve schelpen op elk van de vier borden en leg een mossel in elke schelphelft. Vermeng de mayonaise met het afgekoelde kookvocht en meng er de gehakte kruiden door. Breng de saus op smaak met de tabasco. Verdeel de kruidensaus gelijkmatig over de mosselen. Serveer met Mossel Dipsaus.

Serveertip

Serveer bij de Mossel Dipsaus: Mosterd/kerrie-, knoflook-, cocktail- en tartaarsaus. Allemaal heerlijke mosselsauzen die perfect smaken bij gekookte mosselen en ook niet te versmaden zijn bij heerlijke barbecuegerechten zoals mosselspiesjes met gedroogde tomaat en de mosselpakketjes met koriander.
De dipsauzen zijn verkrijgbaar in gesegmenteerde presenteerschaaltjes, telkens drie smaken per schaaltje. Lekker veel keus en handig op tafel.

Product bij dit recept

Verse mosselen

Wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Onze percelen genieten een perfecte bodemgesteldheid. Zo zijn onze mosselen van voldoende voedsel verzekerd en dat proef je!

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Kan je verse mosselen invriezen?

Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN

In welk seizoen kan je mosselen eten?

Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:

VERSE MOSSELENHoe open ik een oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe open ik een platte oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

PD mussels uncooked
Meer recepten?

In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.