Frisse salade met mosselen in het zuur, yoghurtdressing en croutons 2
Frisse salade met mosselen in het zuur, yoghurt dressing en croutons

Gemiddeld

4 personen

20 minuten

ingrediënten

 • 1/2 pot mosselen in azijn 370 ml van Prins & Dingemanse, uitgelekt en mosselen drooggedept
 • Peper en zout
 • 6 el yoghurt
 • 2 kropjes little gem, uiteinden verwijderd en blaadjes losgehaald
 • 2 el olijfolie
 • 100 gr croutons
 • 1/2 citroen uitgeperst
 • 30 gram Parmezaanse kaas, grof geschaafd
 • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
 • Tuinkers voor de garnering
 • 1 tl honing
 • 2 el peterselie, fijngesneden
 • 1 prei, gewassen en in repen van 4 centimeter
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

Maak eerst de yoghurtdressing. Meng hiervoor de yoghurt, olijfolie, citroensap, knoflook en honing met elkaar in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blaadjes van de little gem over de borden. Verdeel de mosselen in azijn, croutons en Parmezaanse kaas erover. Besprenkel daarna met yoghurtdressing en garneer met tuinkers en zwarte peper.

Tip!

Je maakt croutons heel eenvoudig zelf. Snijd 2 sneetjes oud brood in blokjes. Doe ze in een kom en meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel de blokjes over een bakblik. Spreid uit en zet in de oven. Bak 25-30 minuten op 160 graden. Keer halverwege om.

Product bij dit recept

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Kan je verse mosselen invriezen?

Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN

In welk seizoen kan je mosselen eten?

Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:

VERSE MOSSELENHoe open ik een oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe open ik een platte oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

PD mussels uncooked
Meer recepten?

In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.