Avocado gevuld met mosselen in azijn, sesamzaadjes, lente ui en sojadressing 1
Avocado gevuld met mosselen in azijn, sesamzaadjes, lente-ui en sojadressing

Gemiddeld

4 personen

20 minuten

ingrediënten

  • 125 gr mosselen in azijn van Prins & Dingemanse
  • Peper en zout
  • 2 avocado’s
  • 2 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
  • Sap van 1 limoen
  • 4 el sojasaus
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 el sesamolie
  • 8 takjes koriander, de blaadjes fijngehakt
print dit recept
Bekijk andere recepten

instructies

Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Zorg dat de schil heel blijft en laat het meest groene randje van de vulling in de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit in een kom, met de mosselen in azijn en de limoensap. Voeg het grootste gedeelte van de koriander en lente-uitjes toe en breng op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde avocado’s met het avocado- en mosselmengsel. Garneer met sesamzaadjes en de resterende koriander en lente-ui. Meng de sojasaus en sesamolie met elkaar en serveer bij de avocado’s.

Product bij dit recept

PD FAQ juniorkok
Weetjes van Prins
Hoe kook ik mijn mosselen?

Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.

Mosselen op traditionele wijze 

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Kan je verse mosselen invriezen?

Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:


VERSE MOSSELEN

In welk seizoen kan je mosselen eten?

Zeeuwse bodemcultuur mosselen kan je eten vanaf juli tot maart.

Hangcultuur mosselen zijn te verkrijgen vanaf maart tot juli.

Bekijk hier onze Verse Mosselen:

VERSE MOSSELENHoe open ik een oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Hoe open ik een platte oester?

Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!

Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. 

Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.

BASISRECEPT OESTERS

Kijk voor de vele variatiemogelijkheden bij Recepten.

Heb je bestek nodig om mosselen te eten?

Nee hoor. Dat is het leuke van mosselen eten. De lege schelp van de eerste mossel die je eet is je bestek. Gebruik deze als een soort knijper om de volgende mosselen uit de schelp te halen. Makkelijker kan het niet en het scheelt in de afwas!

PD mussels uncooked
Meer recepten?

In onze database staan heel veel lekkere seafood recepten.