Welkom op de receptenpagina van Prins & Dingemanse, dé bestemming voor liefhebbers van heerlijke mosselrecepten en andere verrukkelijke zeevruchten. Ontdek een scala aan smaken, van klassiek tot modern, en laat je culinaire verbeelding de vrije loop. Onze recepten zijn zorgvuldig samengesteld om jou en je dierbaren een onvergetelijke eetervaring te bezorgen. Of je nu een doorgewinterde mosselliefhebber bent of juist een avontuurlijke fijnproever, hier vind je gegarandeerd inspiratie om samen te genieten aan tafel. Duik in onze gevarieerde selectie en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de zee. Laat de culinaire reis beginnen!
Hoe zet je binnen 10 minuten een gezellige mosselmaaltijd op tafel?
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los. Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.
Oesters openen is een lastig en secuur werkje en vergt de nodige ervaring. Nog nooit eerder een oester geopend? Met onderstaand stappenplan moet het je lukken!
Gebruik ter bescherming van je hand een stevige doek. Houd de oester goed vast in de linkerhand. Klem het mes in het scharnier van de oester. Wrik de schelpen met een draaiende beweging van elkaar. Schraap nu het mes langs de vlakke schelp zodat de spier los gaat. Verwijder dan de bovenschelp. Schraap de spier van de onderschelp. De oester is nu los.
Bekijk het basisrecept oesters voor meer informatie.