Kom naar Albert Heijn XL en proef onze heerlijke Verse Voorgestoomde mosselen.
Bekijk snel wanneer we bij jou in de buurt zijn!
Hoe zet je binnen 10 minuten een gezellige mosselmaaltijd op tafel?
Doe de groenten samen met een scheutje wijn of bier in een grote pan. Leg daar bovenop de mosselen. Strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel aan de kook. Schud tijdens het koken de mosselen even op. Als de schelpen na zo'n 5-8 minuten allemaal open staan zijn de mosselen gaar. Serveer ze met stokbrood of frites en sausjes naar keuze. Bekijk het traditionele recept voor meer informatie.
Verse mosselen in de schelp mag je nooit invriezen. Maar als je de mosselen hebt gekookt en je kan ze niet allemaal op, dan kan het je mosselvlees wel invriezen nadat je het uit de schelp gehaald hebt. Dan kan je de mosselen op een later moment in de soep of salade doen of je bakt ze even lekker op met een uitje.
Bekijk hier onze Verse Mosselen:
Onze mosselkotters halen de mosselen boven water met zogenaamde ‘mosselkorren’. Dit zijn een soort netten waarmee ze binnen gehaald worden vanaf de mosselpercelen. Vervolgens worden ze naar de verwerkingsfabriek gebracht voor het verdere proces.
Kijk hier voor meer informatie over de duurzaamheid van onze visserij en verwerkingsprocessen:
DUURZAAMHEID
Mosselen zijn niet alleen lekker, maar zijn een hele goede vervanger voor vlees! Ze zitten bomvol eiwitten, de bouwstenen van het lichaam. En vergeet ook de vele mineralen en vitamines niet. Daarnaast is de hoeveelheid vet te verwaarlozen. Een supergezonde keuze dus!
Bekijk snel enkele van onze gezonde mossel recepten:
MOSSELEN OP TRADITIONELE WIJZE
MOSSELEN MET WORTEL EN VENKEL