Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Zeeuwse oesters met Oosterse vinaigrette

Zeeuwse oesters met Oosterse vinaigrette
ingrediënten
12 Zeeuwse oesters van Prins & Dingemanse ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
1 bosui, fijngehakt Sap van 1 limoen
2 cm gember, geschild en geraspt 3 el sojasaus

Oesters zijn rauw al niet te weerstaan, maar met een heerlijke vinaigrette maak je er ook een feestje van. We maken een Oosterse vinaigrette die mooi combineert met het zilte van de oester. Eerst moeten de oesters geopend worden. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie.

Doe de bosui, gember en rode peper in een schaaltje. Meng met het limoensap en de sojasaus. Schep op elke oester wat vinaigrette of serveer de dressing in een schaaltje ernaast.

Aantal personen: 2 - 4

> Bekijk de video van dit recept.

littlespoon.nl

Producten met dit recept