Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Zeeuwse mosselsoep met zeekraal

ingrediënten
2 kg Prins & Dingemanse mosselen 1 takje tijm
1 doos Prins & Dingemanse zeekraal 1 blaadje laurier
2 dl droge witte wijn 2 takjes peterselie
1 ui, fijngesneden 5 dl visbouillon (eventueel van tablet)
2 worteltjes, in blokjes zout en peper
2 el olijfolie 1 1/2 dl crème fraîche
4 tomaten, ontveld, in blokjes

Kook de mosselen met de wijn circa 5 min. in een gesloten pan tot alle schelpen open zijn. Schud de pan regelmatig. Laat de mosselen iets afkoelen, neem ze uit de schelp en zeef het kookvocht door een fijne zeef. Schenk een deel van het kookvocht over de mosselen, dan drogen ze niet uit. Bak in een grote pan de ui en wortel 10-15 min. in de olie op zacht vuur, de groenten mogen niet kleuren. Voeg tomaat, tijm, laurier, peterselie, visbouillon, wat zout en 3-4 dl water toe. Breng alles aan de kook en schep het schuim regelmatig weg. Laat de soep afgedekt circa 30 min. zachtjes koken. Voeg crème fraîche, zeekraal en wat zout en peper toe en verwarm alles goed. Roer als laatste de mosselen met het kookvocht door de soep.

 

Aantal personen: 4

Producten met dit recept