Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Wraps met mosselen, tomatensalsa en guacamole

Wraps met mosselen, tomatensalsa en guacamole
ingrediënten
500 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse 1,5 sjalot, gesnipperd
8 - 12 kleine en zachte wraps 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Olijfolie 3 limoenen
2 tl gerookte paprikapoeder 2 rijpe avocado’s, in blokjes gesneden
4 tomaten, fijngehakt 2 kleine tomaten, zonder het hart en fijngehakt
Koriander, blaadjes en fijngehakt Peper en zout

Wraps zijn altijd een goed idee. Heb je er wel eens aan gedacht om ze met mosselen te vullen? Bak wat gekookte mosselen in gerookte paprikapoeder. Leg dit op je wrap en kies de toppings die je lekker vindt. Bijvoorbeeld tomatensalsa en guacamole.

 

Zo maak je de tomatensalsa:

Meng de 4 fijngehakte tomaten, een klein bosje gehakte koriander, 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakt teentje knoflook en het sap van twee limoenen. Roer goed en breng op smaak met zout en peper.

 

Zo maak je de guacamole:

Doe de blokjes avocado in een schaal en prak de avocado’s fijn met het sap van 1 limoen. Voeg nu 1 fijngehakt teentje knoflook, de 2 kleine tomaten en 1 fijngehakte sjalot toe. Proef de guacamole en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra limoensap.

 

Zo maak je de wraps:

Bak in een droge koekenpan de wraps aan beide kanten 2 minuten. Herhaal tot je alle wraps gebakken hebt. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Voeg de mosselen toe en verdeel de gerookte paprikapoeder er overheen. Roer goed en bak enkele minuten op middelhoog vuur. Maak nu de wraps op. Leg wat mosselen op de wraps en verdeel de tomatensalsa en guacamole over de wraps.

 

Aantal personen: 4

 

Bekijk de video van dit recept

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept