Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Trio van wulken, alikruiken en vis met fijne groenten in lichte roomsaus

ingrediënten
250 g alikruiken 1 ui , gepeld en grof versneden
250 g wulken 1 ui , gepeld en zeer fijn versnipperd
400 g vis filets in beetklare blokjes gesneden 2 takken peterselie
3 dl jus de moules 1 eetlepel gehakte dille
2 dl room 1 laurierblad
peper en zout 1 kruidnagel
1 preiwit, zeer fijn versneden 2 eetlepels olie
1 wortel, zeer fijn versneden 1 glas droge witte wijn
1 tak witte selder, zeer fijn versneden

Doe het laurierblad, de grof versneden ui, de kruidnagel en de peterselie in de jus de moules. Laat 35 minuten trekken op zacht vuur. Schep alles eruit en breng de bouillon weer aan de kook. Doe er de wulken in en laat 3 minuten warmen. Voeg er dan de alikruiken bij en laat 2 minuten garen. Stoof ondertussen de prei, wortel en selder in de olie en breng ze op smaak met peper, zout en dille. Schep de zeevruchten uit de jus de moules en hou ze warm. Doe de witte wijn bij de jus en pocheer er de vis in. Schep de vis eruit en hou hem warm. Doe nu de fijn versnipperde ui en de room in de bouillon en laat op hoog vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schik een bedje groenten op de voorverwarmde borden. Leg daarop de vis en de zeevruchten en lepel er de saus over.

 

Aantal personen: 4

Producten met dit recept