Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Thaise groene currysoep met mosselen, noodles en kokosmelk

Thaise groene currysoep met mosselen, noodles en kokosmelk
ingrediënten
200 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse 3 flinke handen spinazie
150 gr rijstnoedels 3 tl vissaus, of meer naar smaak
Zonnebloemolie 2 limoenen
4 el groene currypasta, pas de hoeveelheid eventueel aan je eigen smaak aan 1 rode peper, in dunne ringen
Stukje gember ter grootte van een duim, geraspt 1 groene peper, in dunne ringen
500 ml bouillon naar keuze 1 bosje koriander, grof gehakt
500 ml kokosmelk 2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden

Dit is een groene currysoep zoals je in Thailand eet. Lekker pittig, fris en goed gevuld met mosselen, noodles en spinazie. Dit recept bewijst ook maar dat gezond eten niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. De soep is eenvoudig te maken en staat ook nog eens zo op tafel.

 

Bereid de noedels zoals op de verpakking staat. Zet weg tot je ze toevoegt aan de Thaise groene currysoep. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak op zacht vuur de groene currypasta samen met de gember. Voeg de bouillon, kokosmelk en toe. Breng aan de kook. Doe de spinazie en voorgekookte rijstnoedels in de pan. Warm door tot de spinazie is geslonken. Als laatste voeg je de gekookte mosselen toe. Breng de soep op smaak met vissaus en limoensap. Laat nog 2 minuten op het vuur staat. Schep de soep in de kommen en garneer met rode en groene pepers, koriander en bosui.

 

Aantal personen: 4

 

Bekijk de video van dit recept

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept