Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Thaise groene curry met mosselen

Thaise groene curry met mosselen
ingrediënten
1 kilogram Prins & Dingemanse mosselen 100 gram sugar snaps
Zonnebloemolie 4 takjes koriander, de blaadjes grof gehakt
400 milliliter kokosmelk 2 eetlepels pinda’s, fijngehakt
2 eetlepels groene currypasta, of iets meer, als je van pittig houdt 3 centimeter gember, geschild en fijngehakt 1 limoen
1 teen knoflook, fijngehakt

Je waant je even op een van de mooie witte zandstranden van Thailand met deze groene curry. Romige kokosmelk, pittige groene currypasta, frisse gember, limoen en licht zilte mosselen. Eet er geurige jasmijnrijst bij om helemaal in Thaise sferen te blijven.

 

Verhit zonnebloemolie in de wok. Bak hierin de groene currypasta kort aan. Voeg de knoflook en gember toe. Bak zo’n 5 minuten tot het gaat geuren. Schenk de kokosmelk in de wok en breng aan de kook. Doe de mosselen erbij in de pan. Leg het deksel op de wok en breng alles aan de kook. Schud de pan een paar keer om. Na 5 à 6 minuten, of wanneer alle schelpen openstaan, zijn de mosselen gaar. Voeg tijdens de laatste 2 minuten de sugar snaps toe. Schep de groene curry met mosselen in diepe kommen. Garneer met koriander, pinda’s en serveer met partjes limoen.

 

Tip: Deze Thaise groene curry met mosselen smaakt super lekker met geurige jasmijnrijst.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept