Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Tapijtschelpen op z'n Portugees

Tapijtschelpen op z'n Portugees
ingrediënten
1 kilo tapijtschelpen van Prins & Dingemanse 1 glas droge witte wijn
3 tenen knoflook, grof gehakt Verse zwarte peper
2 citroenen, enkel het sap Olijfolie
Klein bosje koriander, fijngehakt

De Portugese keuken is eenvoudig en eerlijk. Deze tapijtschelpen zijn traditioneel bereid met veel knoflook, witte wijn, koriander en citroensap. Zo simpel om te maken en het eten ervan is echt genieten. Bijvoorbeeld als voorgerecht, maar ook als borrelhap zijn deze tapijtschelpen op z’n Portugees een heel goed idee Eet met stukken brood en drink er een glas vinho verde naast.

 

Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Het is belangrijk dat de tapijtschelpen goed de ruimte krijgen om te openen, kies daarom een grote wok of braadpan. Fruit hier, op een middelhoog vuur, de knoflook in. Laat niet kleuren. Voeg de tapijtschelpen, witte wijn en zwarte peper toe. Draai het vuur hoog. Zodra de wijn kookt, draai je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. Stoom nu de schelpen, tot ze openen. Schud de pan af en toe met een draaiende beweging. Knijp het citroensap over de tapijtschelpen en voeg de koriander toe. Schud nog een keer om en serveer direct.

 

TIP! Eet de tapijtschelpen op z'n Portugees met brood, dat je zo heerlijk in het vocht doopt.

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept