Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Tagliatelle met mosselen en citrussaus

Tagliatelle met mosselen en citrussaus
ingrediënten
500 gram Prins & Dingemanse vers gekookt mosselvlees 1 tl suiker
400 gram tagliatelle 1 scheutje witte wijn
1 sinaasappel 1 tl visbouillonpoeder
1 citroen 0,25 liter koksroom
1 prei, fijngesneden Grof gemalen peper
25 gram boter Bieslook, fijngehakt

Kook 400 gram tagliatelle. Was een sinaasappel en een citroen, rasp de schil en pers de vruchten uit. Bak een fijngesneden prei en de geraspte citrusschil drie minuten in 25 gram boter. Voeg grof gemalen peper, een theelepel suiker, het citrussap, een scheutje witte wijn en een lepeltje visbouillonpoeder toe en laat tot de helft inkoken. Voeg 0,25 liter koksroom toe en laat inkoken tot de saus begint te binden. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 500 gram Prins & Dingemanse voorgekookte mosselen toe. Warm ze heel even mee. Voeg de tagliatelle en een paar eetlepels fijngehakte bieslook toe. Schep op royale diepe borden. Serveer er een frisse salade bij.

 

Kruidentip

gebruik als extra smaakmaker kerrie of saffraan. Dat gaat uitstekend bij deze saus.

 

Aantal personen: 4 / 8

Producten met dit recept