Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Springrolls met gerookte paling

Springrolls met gerookte paling
ingrediënten
2 blikjes Royal Dutch Smoked gerookte paling, olie uit het blikje gegoten 2 wortels, in dunne reepjes
100 gram mihoen 2 kropjes little gem, in reepjes
1 avocado, in dunne plakjes 1 komkommer, in dunne reepjes
12 rijstvellen Vissaus naar smaak
1 bosje munt, fijngehakt 3 eetlepels hoisinsaus
1 bosje koriander, fijngehakt

Van deze springrolls blijf je eten. Wat een geluk dat ze zo licht zijn. Je vult de rijstvellen alleen maar gezonde ingrediënten. Dus een rolletje extra eten, is heus niet erg. Gerookte paling, knapperige groenten zoals komkommer en wortel, zachte avocado en groene kruiden. Wij serveren er hoisin saus bij. Dit is een zoete Chinese saus.

 

Kook de mihoen zoals op de verpakking staat. Giet af, spoel met koud water en knip de lange slierten in iets kortere exemplaren. Vul een schaal met warm water. Hier doe je enkele seconden een rijstvel in om zacht te laten worden. Leg het rijstvel op een bord of plank die je van de voren een beetje nat hebt gemaakt. Begin in het midden met wat gerookte paling. Houd ongeveer vijf centimeter aan beide zijkanten vrij. Leg daar bovenop wat plakjes wortel, komkommer en avocado, reepjes little gem, vervolgens een hoopje mihoen, wat koriander, munt en een klein scheutje vissaus. Vouw de zijkanten van het vel naar het midden toe, vouw de onderkant naar het midden toe en rol op. Herhaal dit tot je alle springrolls hebt gerold en serveer ze op een schaal samen met wat hoisinsaus.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept