Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Spicy udon noodles met bimi en gerookte meerval

Spicy udon noodles met bimi en gerookte meerval
ingrediënten
2 blikjes Royal Dutch Smoked gerookte meerval 1 theelepels 5 spice poeder
400 gram udon noodles 2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels sesamolie 2 eetlepels lichte sojasaus
2 tenen knoflook, fijngehakt 2 eetlepels rijstazijn
2 lente-uitjes, fijngehakt 250 gram bimi
1 rode peper, in dunne ringen 2 eetlepels sesamzaad
1 theelepels Sichuan peperkorrels, fijngehakt Optioneel: chiliolie

De meerval heeft dankzij het roken een intense smaak. Die komt super goed tot zijn recht bij udon noodles. Dankzij de Sichuan peper en 5 spices poeder in dit recept, waan je jezelf even in China. Als groente voegen we bimi toe. Een slanker en iets zoeter familielid van de broccoli. Die laatste doet het trouwens ook prima in dit gerecht.

 

Kook de udon noodles gaar zoals aangegeven op de verpakking. Verhit sesamolie in de wok en fruit op laag vuur de knoflook en lente-ui. Voeg na 2 minuten de rode peper, 5 spice poeder en Sichuan peperkorrels toe en bak kort mee. Doe de rijstazijn en de donkere en lichte sojasaus erbij. Roer door en breng voorzichtig aan de kook. Voeg de bimi toe en bak kort mee. Giet de udon noodles af, spoel onder de koude kraan, laat uitlekken en schep bij de bimi. Hussel alles door elkaar en warm door. Laat ondertussen de gerookte meerval uitlekken. Leg de stukken vis boven op de noodles en garneer met sesamzaad.

 

Tip! Houd je van heel spicy? Schenk dan net voor het serveren nog wat chiliolie over de udon noodles.

 

Aantal personen: 2 tot 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept