Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Spaanse tortilla met mosselen, zoete aardappel, chorizo en platte peterselie

Spaanse tortilla met mosselen, zoete aardappel, chorizo en platte peterselie
ingrediënten
100 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse 6 eieren
100 gr chorizo, in de lengte gehalveerd en in dunne plakken 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
1 ui, gesnipperd Peper en zout
2 zoete aardappels, geschild en in dunne plakken Olijfolie

Deze Spaanse omelet maak je traditioneel gezien met aardappel. Wij kiezen voor zoete aardappel. En dat combineert super met mosselen en chorizo. Lekker als stevige lunch of licht hoofdgerecht.

 

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo op middelhoog vuur tot de plakjes verkleuren. Voeg na 5 minuten de ui toe. Roer door en schep de zoete aardappel in de pan. Bak de schijfjes zoete aardappel een paar minuten. Dit zorgt ervoor dat ze al garen. Klop de eieren los. Doe het grootste gedeelte van de platte peterselie erbij en breng op smaak met peper en zout. Schenk het eiermengsel in de pan en verdeel de gekookte mosselen erover. Leg het deksel op de pan en bak de Spaanse tortilla in ongeveer 25 minuten gaar op laag vuur. Let op dat de onderkant niet aanbrandt. Als het ei gestold is, garneer je de tortilla met de resterende platte peterselie.

 

Aantal personen: 2 - 4

 

Bekijk de video van dit recept

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept