Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis

Snelle spaghetti met mosselen en ansjovis
ingrediënten
300 gram Zeeuwse mosselen van Prins & Dingemanse Paar takjes platte peterselie, heel fijngehakt
200 gram spaghetti 50 milliliter droge witte wijn
4 ansjovisfilets, uit blik Olijfolie
1 theelepel gedroogde rode chilipeper Zwarte peper

Van die momenten dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. We hebben het allemaal wel eens. Maak dan deze snelle spaghetti met mosselen en ansjovis. Pure en eenvoudige smaken, daar draait het om bij dit gerecht. Geen poespas en toch bijzonder door de combinatie van de zilte ansjovis met het zachte van de mosselen. De pasta staat zo op tafel en de smaken bij elkaar zijn fantastisch.

 

Spoel de mosselen in water en gooi de exemplaren die openstaan weg als ze niet dicht gaan als je erop tikt. Laat goed uitlekken. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Begin een minuut of vijf voor de spaghetti klaar is met de mosselen. Zet een wok op het vuur en laat hem goed heet worden. Giet hier een flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook en de gedroogde rode chilipeper tot de knoflook licht kleurt.  Voeg de ansjovis toe. Deze smelt door de hitte. Doe nu de mosselen, zwarte peper en de witte wijn in de pan. Zout is door de ansjovis niet nodig. Deksel op de pan en een paar minuten op hoog vuur laten staan. De schelpen gaan nu open. Wel af en toe de pan schudden. Giet de spaghetti af en bewaar een klein beetje kookvocht. Schep beide in de pan bij de mosselen. Goed mengen en besprenkel met wat olijfolie.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept