Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Smørrebrød met bietenhummus, mosseltjes in het zuur, rode ui en dille

Smørrebrød met bietenhummus, mosseltjes in het zuur, rode ui en dille
ingrediënten
1 pot mosselen in azijn van Prins & Dingemanse, uitgelekt en mosselen drooggedept Zout
2 voorgekookte bietjes, in vieren 8 stevige boterhammen, bijvoorbeeld spelt of zuurdesem
2 flinke eetlepels hummus 1 rode ui, in dunne repen
Citroensap Fijngehakte dille, naar smaak
Olijfolie Kiemen, naar smaak
Peper

Smørrebrød is van oorsprong een Deense gerecht. Doorgaans roggebrood, belegd met allerlei lekkere toppings. Wij geven er onze eigen draai aan en kiezen voor stoer en stevig brood, met mosseltjes in het zuur en bietenhummus. Gegarneerd met fijngesneden rode ui, dille en kiemen, wat het nog lekkerder maakt.

 

Maak eerst de bietenhummus. Doe de bietjes en hummus samen in de blender. Laat draaien tot alles goed gemengd is. Voeg wat citroensap, peper en zout toe naar smaak. Eventueel een scheutje olijfolie. Draai nog even kort. Rooster de boterhammen. Besmeer ze met bietenhummus. Verdeel er daarna mosseltjes in het zuur, rode ui, dille en kiemen over.

 

Aantal personen: 4

 

> Bekijk de video van dit recept 

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept