Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Salade met roergebakken kokosmosselen en koriander

Salade met roergebakken kokosmosselen en koriander
ingrediënten
500 gram Prins & Dingemanse vers gekookt mosselvlees 2 limoenen
1 broccoli 1 dl romige kokosmelk
1 rode ui, in kleine stukjes gesneden 1 scheutje gembersiroop
2 teentjes knoflook, fijngehakt Koriander, fijngehakt
2 eetlepels groene of rode curry pasta Gemengde sla
3 eetlepels sojasaus Soja- of wokolie
1 eetlepel Thaise vissaus

Kook zeer kleine broccoliroosjes van een niet te grote stronk drie minuten in kokend water, giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit in een wok of koekenpan een scheutje soja- of wokolie en roerbak een in smalle partjes gesneden rode ui drie minuten. Voeg 2 teentjes fijngehakte knoflook, 500 gram Prins & Dingemanse voorgekookte mosselen en 2 eetlepels groene of rode Curry pasta toe en roerbak nog eens drie minuten. Voeg 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel Thaise vissaus (Nam Pla), het sap van 2 limoenen, 1 deciliter romige kokosmelk en een scheutje gembersiroop toe. Breng tegen de kook aan, voeg de broccoli en een paar lepels fijngehakte koriander toe. Schep de mosselen direct over gemengde sla en serveer ze warm met brood.

 

Aantal personen: 4 / 6

Producten met dit recept