Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Salade met mosselen, aioli en groene appel

Salade met mosselen, aioli en groene appel
ingrediënten
600 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse Peper en zout
1 eidooier 1 groene appel, in reepjes
1 teen knoflook, geraspt of zo fijn mogelijk gehakt 4 radijsjes, in dunne plakjes
200-250 ml zonnebloemolie 2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald
Citroensap naar smaak Tuinkers

Simpel, maar verrukkelijk. Dat is deze salade met mosselen, aioli en groene appel. De gekookte mosselen meng je met zelfgemaakte aioli, die romig en zacht is. De groene appel zorgt voor een fijn frisje. Een flinke schep van de mosselsalade op een blaadje little gem en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Lekker als licht lunchgerecht of voorafje.

 

Zo maak je de aioli:
Doe de eidooier in een kom. Klop los met een garde en meng met de geraspte knoflook. Schenk onder voortdurend kloppen druppel voor druppel de olie bij het eidooiermengsel. Als ongeveer de helft van de olie is toegevoegd, doe je het citroensap erbij. Meng goed. Schenk nu de rest van de olie in een gelijkmatig straaltje en klop tot het een mooie dikke en romige aioli is. Proef de aioli en voeg eventueel nog wat peper, zout of citroensap toe.

 

Zo maak je de salade:
Meng de gekookte mosselen met de aioli. Doe er de radijs en het grootste gedeelte van de groene appel door. Leg een paar blaadjes little gem op een bord en schep er de mosselen op. Garneer met de rest van de groene appel en tuinkers.

 

Aantal personen: 4 tot 6

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept