Saffraancouscous met mosselen

ingrediënten | |
---|---|
2 kilogram Prins & Dingemanse mosselen | Klein bosje munt, fijngehakt |
1 plukje saffraan | 2 theelepels ras el hanout |
250 milliliter kokende kippenbouillon | 1/2 limoen |
1 ui, gesnipperd | Klein bosje koriander, grof gehakt |
170 gram couscous | 100 milliliter droge witte wijn |
2 tenen knoflook, fijngehakt | Zwarte peper |
4 eetlepels Griekse yoghurt | Zout |
5 tomaten, in stukken |
Een beetje Marokko met onze mosselen. We brengen de couscous op smaak met saffraan. Dat zorgt niet alleen voor een lekkere smaak, maar je couscous krijgt ook een mooie gele kleur. Daarboven op de gewokte mosselen, groene kruiden en wat frisse yoghurtdip Maak er nog een groene salade bij of rooster wat verschillende groentes om je maaltijd compleet te maken.
Week het plukje saffraan in de bouillon. Doe de ongekookte couscous in een schaal die je kunt afdekken. Schenk de kokende bouillon erbij, tot de couscous onder staat. Dek de schaal af en laat de couscous zo’n 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Maak de frisse yoghurtdip. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met wat munt en limoensap. Zet in de koelkast. Spoel de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte mosselen, of exemplaren die open staan en zich na een tikje met de achterkant van een lepel of tegen het aanrecht, niet sluiten, weg. Verhit een scheut olijfolie in een wok. Fruit de ui en knoflook. Doe de tomaat, witte wijn en de ras el hanout in de wok, breng aan de kook en laat zacht koken tot het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zeezout. Doe de mosselen in de pan en wok ze enkele minuten. Schud de pan een paar keer om. Wanneer alle schelpen openstaan zijn de mosselen goed. Schep de mosselen op de saffraan couscous en bestrooi met de grof gehakte koriander. Serveer met de yoghurtdip.
-
Zeeuwse bodemcultuur mosselen