Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Pompoensoep met mosselen en knapperige Parmaham

Pompoensoep met mosselen en knapperige Parmaham
ingrediënten
400 gram voorgekookte mosselen van Prins & Dingemanse 1 el komijn
250 ml mosselvocht van Prins & Dingemanse 2 tl chilipeper
75 gr Parmaham 1 bosje tijm, enkel de blaadjes
1 ui, gesnipperd 1 flespompoen, in kleine blokjes
1 teen knoflook, fijngehakt 750 ml kippenbouillon

Verhit een koekenpan en bak in een droge pan de parmaham aan beide kanten knapperig. Leg de plakken ham op een bord en laat afkoelen. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook samen met de chilipeper, komijn en tijmblaadjes. Voeg na zo’n 3 minuten bakken de pompoen toe. Roer door en giet de kippenbouillon en mosselvocht erbij. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen of tot de pompoen zacht is. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender tot een egaal geheel. Leg 3 eetlepels voorgekookte mosselen op een bord. Schenk daar pompoensoep overheen. Garneer met knapperige parmaham, wat zwarte peper en een takje tijm.

 

Aantal personen: 4

 

Bekijk de video van dit recept.

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept