Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Pittig gebakken mosselen op brood

Pittig gebakken mosselen op brood
ingrediënten
250 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse 4 tomaten, in stukken
2 el olijfolie Optioneel, 1 el bloem
Klont boter Peper en zout
1 ui, gesnipperd 4 geroosterde boterhammen
2 tenen knoflook, fijngehakt 4 takjes groene kruiden, bijvoorbeeld koriander of platte peterselie, grof gehakt
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt

Heb je mosselen over van de vorige avond? Maak dan eens deze pittig gebakken mosselen op brood. Een heel lekker lunchgerecht. Geen mosselen over? Wij hebben ze al gekookt in het assortiment.

 

Verhit olijfolie en een klont boter in een koekenpan. Als de boter is gesmolten voeg je de ui, knoflook en rode peper toe. Fruit 5 minuten op laag vuur. Draai het vuur hoog en doe de mosselen in de pan. Bak 2 tot 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat toe en bak mee. Om het vrijgekomen vocht wat de binden kun je een eetlepel bloem toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gebakken mosselen op de geroosterde boterhammen. Garneer met de groene kruiden en eventueel nog wat rode peper.

 

Aantal personen: 2

 

Bekijk de video van dit recept.

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept