Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Pita gepaneerde mosselen met ijsbergsla, tomaat en pittige saus

Pita gepaneerde mosselen met ijsbergsla, tomaat en pittige saus
ingrediënten
200 gram gepaneerde mosselen van Prins & Dingemanse 4 el mayonaise
4 pitabroodjes 4 tl sriracha, dit is pittige Aziatische saus
1/4 krop ijsbergsla, ragfijn gesneden Voor de garnering, fijngehakte platte peterselie
2 tomaten, in stukjes

Een broodje shoarma, wie kent het niet. Wist je dat je een pitabroodje ook heel goed kunt vullen met onze gepaneerde mosselen? Dit zijn mosselen in een knapperig jasje. Samen met frisse ijsbergsla, tomaat en een pittige saus is dit een heerlijke snack.

 

Bak de pitabroodjes in een gloeiend hete grillpan tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Verwarm de frituur op 180 graden. Frituur de gepaneerde mosselen circa 3 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Snijd de pita’s open, vul met ijsbergsla, tomaat en gepaneerde mosselen. Meng de mayonaise met sriracha en verdeel de pittige saus over de gepaneerde mosselen. Garneer met fijngehakte platte peterselie.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept