Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Oesters op zeekraal in pikante vinaigrette

Oesters op zeekraal in pikante vinaigrette
ingrediënten
12 Prins & Dingemanse oesters 2 takjes peterselie
1 doosje Prins & Dingemanse zeekraal 5 eetlepels olijfolie
1 rode peper 1 eetlepel sesamolie
1 bosuitje 2 eetlepels witte wijnazijn

Oesters met oestermes voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven). Oesters tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper geheel fijn hakken. Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peterselie boven kom fijn knippen. Olie, azijn, peper en bosuitje toevoegen en tot dressing kloppen. Zeekraal op groot bord leggen en oesters erop rangschikken. Vinaigrette over oesters sprenkelen.

 

Aantal personen: 2

Producten met dit recept