Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Oesters met Thaise komkommer en limoen granita

Oesters met Thaise komkommer en limoen granita
ingrediënten
12 Zeeuwse creuses van Prins & Dingemanse 2 limoenen, gehalveerd en zonder schil
1 komkommer, in stukken 10 muntblaadjes

Het frisse groen van de granita op basis van komkommer en limoen, past qua kleur mooi bij de grijze oester. Zodra je een hap neemt, is het eerste wat je proeft het verfrissende van de koude granita. Vervolgens komt het zilte van de oesters. Dat gaat super goed samen. Net even anders dan anders en een plaatje om te zien.                                    

 

Voor de granita maken we eerst sap. Dit doen we door de komkommer, limoen en munt door de (slow)juicer te halen. Heb je die niet? Het kan ook in de blender. Voeg dan een klein glas water toe. Schenk het sap in een vershoudbakje en zet in de vriezer. Wanneer er ijs vormt, roer je dit met een vork los en zet terug in de vriezer. Herhaal dit 2 keer elke 2 uur. Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie. Leg de oesters op het bord met ijs. Schep 1 of 2 eetlepels granita op de oesters en serveer direct.

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept