Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Oesters met beurre noisette

Oesters met beurre noisette
ingrediënten
12 oesters van Prins & Dingemanse 75 gram roomboter, in blokjes van hetzelfde formaat

Beurre noisette betekent hazelnootboter. Meer dan gesmolten boter is het niet, maar de smaak is zo lekker. De boter kleurt bruin, tijdens het smelten en dat zorgt van die heerlijk hazelnootachtige smaak. Het maken ervan is heel eenvoudig, maar volg dan wel zorgvuldig de stappen uit dit recept. Schep daarna een lepel hazelnootboter op je rauwe oester en je weet niet wat je proeft.

 

Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie. Doe de blokjes roomboter in een pan. Gebruik een pan met een lichte bodem. Zo zie je goed wanneer de boter bruin kleurt. Verbrande boter is namelijk een stuk minder lekker. Laat de boter al roerend smelten op middelhoog vuur. Zorg dat de boter is gesmolten voor de eiwitten zich afscheiden. Na een halve minuut ontstaan er belletjes en wat schuim. Blijf nog steeds roeren. De boter verkleurt nu langzaam. Zodra de boter nog niet te bruin is, haal je de pan van het vuur en schenk je de boter in een bakje. Schep op elke rauwe oester een eetlepel beurre noisette en serveer direct.

 

Tip: Heb je wat boter over? Bewaar afgesloten in de koelkast en gebruik de volgende dag gewoon opnieuw.

 

Aantal personen: 2-4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept