Recepten

Print recept

Oester 'Verte' met Black Tomato Gin

Oester 'Verte' met Black Tomato Gin
ingrediënten
10 oesters van Prins & Dingemanse 45 ml olijfolie
80 ml Black Tomato Gin 50 ml limoensap
1/2 bos munt 1 el gembersiroop
3 el rietsuiker 1 el gehakte koriander
150 ml oestersap Limoenrasp
1/2 komkommer Zeekraal

Oesters zijn op zichzelf al niet te weerstaan. Sommige mensen weten dit alleen nog niet. Die moeten nog overtuigd worden van een heerlijke oester. Dat gaat zeker lukken met de Oester ‘Verte’ met Black Tomato Gin.

 

De Oester ‘Verte’ is een heerlijke oester met een granité van munt en limoen en een bijpassende marinade met komkommer. Voor de granité pluk je de munt en maal je dit samen met de rietsuiker in een vijzel fijn. Meng dit vervolgens met de Black Tomato Gin en het oestersap. Zet het mengsel ongeveer twee uur in de vriezer. Zorg ervoor dat je om de dertig minuten het geheel omschept, zodat er een granité ontstaat.

 

Voor de marinade meng je de olijfolie, limoensap, gembersiroop, koriander en limoenrasp. Steek vervolgens de oesters open. Vind je dit lastig? Wij hebben een aantal geweldige tips! Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Schep daarna de marinade en de komkommerblokjes over de oester. Om het af te maken doe je er nog wat koriander, zeekraal en wat van de granité op. Met deze bereiding combineer je het zilte van de oester en het frisse van de limoen, munt en komkommer. Zo vindt iedereen oesters lekker!

Producten met dit recept