Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselspiesjes met Zeeuws spek en chilimayonaise

Mosselspiesjes met Zeeuws spek en chilimayonaise
ingrediënten
44 voorgekookte mosselen Verse tijm, enkel de blaadjes voor de garnering
5 eetlepels chilisaus Olijfolie
11 plakjes Zeeuws spek 3 eetlepels mayonaise

Surf & turf aan een spiesje. We wikkelen de mosselen in een plakje Zeeuws spek. Dit bak je kort aan in de koekenpan, zodat het spek en de mosselen warm en een klein beetje knapperig worden. Zet een schaal met de spiesje op tafel, serveer met wat chilimayonaise en genieten maar.

 

Rijg 4 mosselen om en om met het Zeeuws spek aan een tapasprikker. Herhaal tot alle mosselen op zijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de mosselspiesjes enkele minuten aan beide kanten. Als het Zeeuws spek, verkleurd, haal je de spiesjes uit de pan. Maak ondertussen de chilimayonaise. Meng de mayonaise met de chilisaus. Leg de mosselspiesjes op een serveerschaal en garneer met de blaadjes tijm. Serveer met de chilimayonaise.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept