Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselragout in bladerdeegbakjes

Mosselragout in bladerdeegbakjes
ingrediënten
400 gram voorgekookte mosselen van Prins & Dingemanse 60 g bloem
500 ml mosselvocht van Prins & Dingemanse 125 ml slagroom
4 bladerdeegbakjes Klein bosje dille, fijngehakt
50 g boter Zwarte peper

Een bladerdeegbakje gevuld met zelfgemaakte ragout doet ons toch wel aan vroeger denken. Hoe zit dat met jullie? Wij gaan voor mosselragout en de basis die we daarvoor gebruiken is mosselvocht. Heel handig, gewoon uit blik. De ragout is in een handomdraai klaar. Een lekker en snel lunch- of voorgerecht.

 

Bak de bladerdeegbakjes af, zoals op de verpakking staat. Smelt de roomboter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat op een laag vuur zo’n 5 minuten zacht bakken. Houd in beweging en zorg dat de bloem niet aanbakt. Schenk het mosselvocht en de slagroom erbij en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur binden. Voeg daarna de mosselen en het grootste gedeelte van de fijngesneden dille toe. Breng op smaak met zwarte peper. Vul de bladerdeegbakjes royaal met mosselragout en garneer met wat dille.

 

Aantal personen: 4

 

Bekijk de video van dit recept.

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept