Print recept
Mosselpot met appelcider, lente-ui en dragon
ingrediënten | |
---|---|
2 kg Prins & Dingemanse mosselen | 4 takjes dragon |
3 lente-uitjes | 20 gram kleine spekblokjes |
2 teentjes knoflook | 1/2 liter droge cider |
Snijd 3 lente-uitjes (ook het groen) in ringen. Hak 2 teentjes knoflook en de blaadjes van 4 takjes dragon fijn. Zet een grote mosselpan met 50 gram kleine gerookte spekblokjes op een hoog vuur en bak de spekjes in de droge pan. Bak de knoflook en de lente-ui een minuutje mee. Voeg 1/2 L droge cider, de dragon en 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen toe. Schud de mosselen even op en laat ze met het deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar worden. Serveer met goudbruine friet en groene salade met partjes appel erdoor.
Mosselsaus met dragon: Meng gelijke delen mayonaise en crème fraîche. Voeg wat ragfijne dragon, vers gemalen peper en als de mosselen gaar zijn een paar eetlepels van het kookvocht toe.
Aantal personen: 4
Producten met dit recept
-
Zeeuwse bodemcultuur mosselen