Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselpot met appelcider, lente-ui en dragon

ingrediënten
2 kg Prins & Dingemanse mosselen 4 takjes dragon
3 lente-uitjes 20 gram kleine spekblokjes
2 teentjes knoflook 1/2 liter droge cider

Snijd 3 lente-uitjes (ook het groen) in ringen. Hak 2 teentjes knoflook en de blaadjes van 4 takjes dragon fijn. Zet een grote mosselpan met 50 gram kleine gerookte spekblokjes op een hoog vuur en bak de spekjes in de droge pan. Bak de knoflook en de lente-ui een minuutje mee. Voeg 1/2 L droge cider, de dragon en 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen toe. Schud de mosselen even op en laat ze met het deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar worden. Serveer met goudbruine friet en groene salade met partjes appel erdoor.

 

Mosselsaus met dragon: Meng gelijke delen mayonaise en crème fraîche. Voeg wat ragfijne dragon, vers gemalen peper en als de mosselen gaar zijn een paar eetlepels van het kookvocht toe.

 

Aantal personen: 4

Producten met dit recept