Recepten

Print recept

Mosselkroketten met piccalilly mayonaise

Mosselkroketten met piccalilly mayonaise
ingrediënten
200 ml mosselvocht van Prins & Dingemanse Zwarte peper
32 gekookte mosselen van Prins & Dingemanse, in stukjes 2 blaadjes gelatine, geweekt in water
50 gr roomboter 2 eieren
1 sjalot, gesnipperd 3 el mayonaise
65 gr bloem 1 el piccalilly
100 -150 ml melk Bloem
Klein bosje platte peterselie, fijngehakt Panko
Klein bosje dragon, fijngehakt Frituurvet

Zelf mosselkroketten maken lijkt misschien heel lastig, maar eigenlijk valt dit reuze mee. We gebruiken voorgekookte mosselen voor de vulling. Voor een nog intensere smaak kiezen we mosselvocht in plaats van visbouillon. Serveer de knapperig gebakken mosselkroketten met frisse piccalilly mayonaise.

 

Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalot glazig. Voeg de bloem toe en bak 5 minuten op laag vuur. Pas op dat de bloem niet aanbakt. Voeg beetje bij beetje het mosselvocht toe. Roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Schenk ook de melk erbij. Deze ragout is de basis voor de kroket. Als het te dik is, voeg je wat water of nog een scheutje melk toe. Meng de voorgekookte mosselen, platte peterselie en dragon erdoor. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout. Roer de gelatine door de ragout. Net zolang tot het helemaal is opgenomen. Schep de ragout nu in een platte bak en laat afkoelen. Dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Maak ondertussen de piccalilly mayonaise. Meng hiervoor de piccalilly en mayonaise. Zet in de koelkast tot je de mosselkroketten serveert. Vorm van de stevige ragout, met bebloemde handen, kroketjes. Haal deze eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en als laatste door de panko. Zorg dat de hele mosselkroket bedekt is met een laagje van alle drie. Leg apart op een schaal. Verhit de frituurpan, of olie in een pan, tot 180 graden en bak hierin de mosselkroketten, zo’n 5 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Tip! Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen en mosselkroketten invriezen na het paneren. Zo heb je deze lekker snack altijd in huis.

 

Voor circa 32 kleine kroketten

Producten met dit recept