Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselgratin met Gruyère

Mosselgratin met Gruyère
ingrediënten
400 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse Peper en zout
125 gr roomboter + extra voor het invetten van de ovenschaaltjes Klein bosje platte peterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt 30 gr Gruyère, geraspt
1 sjalot, gesnipperd

Deze mosselen zijn voor het gratineren, overgoten met gesmolten roomboter. Die is heerlijk op smaak dankzij knoflook, een sjalotje en platte peterselie. Strooi er daarna wat geraspte gruyère over en zet het in de oven. Eet de mosselgratin met knapperig stokbrood, als voorgerecht of hapje bij de borrel.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 4 ovenschaaltjes in met wat roomboter en verdeel hier de mosselen over. Laat 125 gr roomboter smelten in een pan en fruit hierin de knoflook met sjalot op een laag vuur tot ze glazig worden. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur, doe het grootste gedeelte van de platte peterselie bij de sjalot. Schep daarna het mengsel op de mosselen.Verdeel de geraspte gruyère erover en zet 12 tot 15 minuten in de oven. Bestrooi met de overgebleven platte peterselie en serveer met stokbrood.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept