Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselen zoals in Normandië

Mosselen zoals in Normandië
ingrediënten
2 kilogram Prins & Dingemanse mosselen 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
Klont roomboter 200 milliliter slagroom
2 eetlepels calvados 300 milliliter droge witte wijn
2 uien, fijngesnipperd Peper
1 groene appel, in kleine blokjes Zout
2 tenen knoflook, fijngehakt

Je hoeft echt niet altijd naar Normandië om te leven als een God in Frankrijk. Zoals ze de mosselen daar bereiden, dat kun je ook heel eenvoudig in je eigen keuken. En dat is met appel en calvados. Een enorme aanrader om dit zelf eens uit te proberen.

 

Smelt een klont roomboter in een steelpan. Fruit de helft van de uien en de knoflook hierin op zacht vuur. Als de ui glazig is voeg je de slagroom, 150 ml witte wijn en de calvados toe. Schep de blokjes appel erbij en laat de saus rustig inkoken. Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg. Schenk de overgebleven witte wijn in een mosselpan en voeg de rest van de ui en knoflook toe. Breng aan de kook en doe de mosselen in de pan. Leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen. Breng de roomsaus op smaak met peper zout en het grootste deel van de platte peterselie. Zodra de mosselen zich openen giet je de roomsaus erover en garneer met de rest van de platte peterselie.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept