Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselen saganaki

Mosselen saganaki
ingrediënten
2 kilogram Prins & Dingemanse mosselen Olijfolie
150 gram feta, verkruimeld 1 groene paprika’s, in blokjes
100 milliliter ouzo Zout
2 theelepels gedroogde oregano 1 blikje tomatenblokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt Peper

Mosselen saganaki komt uit Griekenland. Het is een typisch Grieks gerecht met feta en tomatensaus. Natuurlijk ontbreekt de ouzo niet. Heerlijk met vers knapperig stokbrood en een groene salade. Varieer gerust zelf met de ingrediënten. Voeg extra paprika's of een rood pepertje toe. Vervang de oregano door platte peterselie. Of kies voor witte wijn, in plaats van ouzo.

 

Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Bak de knoflook 1 minuut, zorg dat deze niet bruin verkleurt, en doe dan de mosselen samen met de ouzo erbij. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de paprika enkele minuten en voeg de tomatenblokjes toe. Voeg wat kookvocht van de mosselen toe, peper - eventueel een beetje zout, maar dit is niet per se nodig - en oregano. Laat circa 5 minuten op hoog vuur staan. Roer regelmatig door. Doe de feta in de pan. Zodra die zich vermengd met de saus, schenk je de saus bij de mosselen. Meng goed met elkaar. Serveer met stokbrood en wat extra feta.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept