Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mosselen en gamba's in een saffraansoepje

Mosselen en gamba's in een saffraansoepje
ingrediënten
2 kg Prins & Dingemanse mosselen 1/2 liter (koks)room
6 lente-uitjes 12 saffraandraadjes
2 teentjes knoflook 30 gepelde gamba's met staart
1/4 liter droge witte wijn peper naar smaak

Snijd 6 lente-uitjes in ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Breng in een diepe pan 0,25 liter droge witte wijn, 0,5 liter (koks)room, wat grof gemalen peper en 12 saffraandraadjes aan de kook. Reduceer op matig vuur tot de helft van het vocht over is. Bak ondertussen in een scheutje olijfolie 30 gepelde gamba’s met staart, de knoflook en driekwart van de lente-ui (houd de groene ringetjes apart) een halve minuut. Voeg ze met de inhoud van een blikje Jus de Moules en 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen aan de saffraan-roombasis toe. Schep alles even door elkaar en laat de mosselen met een deksel op de pan in drie tot vijf minuten gaar worden. Snijd het groen van de lente-uitjes fijn. Schep de mosselen en gamba’s - met zo min mogelijk vocht - in het midden van extra grote diepe borden hoog op. Schuim de soep met de staafmixer een beetje op en schep in de borden. Bestrooi met het groen van de lente-ui.

 

Aantal personen: 6

 

Wijnsuggestie

Een uitgelezen metgezel is ongetwijfeld Picpoul de Pinet van Château de Pinet. Deze frisse witte wijn uit de Languedoc vormt een ideale combinatie met de zijdezachte mossel en de stevige gamba.

Producten met dit recept