Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Mini quiche met mosselen, prei en kerrie

Mini quiche met mosselen, prei en kerrie
ingrediënten
350 gr gekookte mosselen van Prins & Dingemanse 8 plakjes hartige taartdeeg
25 gr roomboter + extra voor het invetten van de taartvormen 2 eieren, losgeklopt
1 prei, in dunne ringen 200 ml crème fraîche
2 tl kerrie 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Peper en zout Optioneel, tuinkers voor de garnering

Met een hartige taart zit je altijd goed. Wat dacht je van deze mini quiche met mosselen, prei en kerrie? Lekker bij de brunch, lunch of in kleine punten bij de borrel.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter in een wok en smoor de prei op een zacht vuurtje. Breng op smaak met kerrie, peper en zout. Vet 8 kleine taartvormen in met wat roomboter en bekleed met hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren samen met de crème fraîche tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de prei over de vormpjes. Bestrooi met Parmezaanse kaas en schep er vervolgens mosselen op. Schenk in elke vorm wat van het crème fraîche mengsel. Zet de mini quiches circa 30-35 minuten in de oven, tot de vulling gestold en de bovenkant licht goudbruin is. Garneer met wat tuinkers.

 

Aantal personen: 4 tot 8

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept