Royaal genieten van mosselen? Klik hier!

Recepten

Print recept

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)
ingrediënten
1 kilo kokkels van Prins & Dingemanse 100 milliliter mosselvocht of witte wijn
400 gram orzo Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt Peper
1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten fijngehakt Zout
Klein bosje platte peterselie, zowel de blaadjes als steeltjes fijngehakt

Kokkels zijn heerlijk en verfijnd van smaak. Wij combineren het met orzo. Dit is een pastasoort die lijkt op rijst. Enkel qua vorm, want orzo is zo zacht als fluweel. In de winkel kom je het soms ook wel tegen als riso of rissoni. Wat knoflook, rode peper en platte peterselie, maken het gerecht compleet. Het geheim voor een nog intensere smaak, is het toevoegen van een beetje kookvocht van mosselen. Eet je toevallig de dag ervoor gekookte mosselen? Dan is het de moeite waard om wat van het vocht te bewaren. Anders is witte wijn ook een hele lekkere toevoeging.

 

Gooi de kapotte kokkels weg. Kook de orzo, zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak de knoflook, rode chilipeper, peterseliesteeltjes in 5 minuten zacht. Roer de kokkels erdoor. Voeg mosselvocht of witte wijn toe en kook de kokkels circa 3 minuten met het deksel op de pan of tot de schelpen zich openen. Giet de pasta af en voeg deze bij de kokkels. Breng op smaak met peper, zout, de fijngehakte platte peterselie en citroensap.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept