Royaal genieten van oesters? Klik hier!

Recepten

Print recept

Kokkels met knapperige parmaham en sherry

Kokkels met knapperige parmaham en sherry
ingrediënten
1 kg Prins & Dingemanse kokkels 2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 gram Parmaham, in dunne reepjes 5 blaadjes salie, fijngehakt
Olijfolie 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
100 ml sherry Zwarte peper

Kokkels zijn zo delicaat van smaak. In dit gerecht bereid je ze met sherry. De uitgebakken Parmaham zorgt voor een heerlijk zout krokantje en de fijngehakte salie combineert daar heel goed bij. Eet met stokbrood en schep er pasta door.

 

Bak de Parmaham in een droge koekenpan licht knapperig. Laat ze uitlekken op een bord met een velletje keukenrol. Zet een wok op het vuur en laat hem goed heet worden. Giet hier een flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook en rode peper tot deze licht kleuren. Doe nu de kokkels en de sherry in de pan, Leg het deksel op de wok en laat een paar minuten op hoog vuur staan. De schelpjes gaan nu open. Wel af en toe de pan schudden. Doe de salie en gebakken Parmaham bij de kokkels. Breng op smaak met zwarte peper. Goed mengen en dan snel aan tafel, want gloeiend heet zijn ze het lekkerste.

 

Aantal personen: 4

 

littlespoon.nl

Producten met dit recept